Jaké kalhoty se hodí k pánským sandálům?

Pánské sandály jsou ideální boty pro nejteplejší dny v roce, ale mnoho mužů tento typ bot nepřesvědčil. Neochota a předsudky jsou však zbytečné – stačí správný model se správnými kalhotami, abychom vypadali opravdu dobře. S čím nosit pánské sandály? K jakým kalhotám se hodí?

Krátké kraťasy

Léto je obdobím horkého slunce a vysokých teplot. Muži preferující casualový look si rádi nosí různého druhu krátké šortky vyrobené ze vzdušných a lehkých materiálů. Oblíbené šortky, bermudy a tříčtvrteční kalhoty jsou ideální do horkého počasí na pláž i do města a hodí se téměř ke všem typům pánských sandálů. Základním pravidlem však je, abychom letní boty – jak sportovní, tak i trochu elegantnější – nosili bez ponožek. Dnes máme velký výběr krátkých kraťasů – od pestrobarevných bavlněných nebo lněných modelů, až po efektní džínové verze s různými nášivkami a vložkami. Stylizaci můžete doplnit oblíbeným tričkem, košilí a mikinou.

Džíny a chino kalhoty

Pánské sandály se nejčastěji kombinují s šortkami, ale stejně dobře vypadají s dlouhými kalhotami. Džíny, které má ve svém šatníku každý muž, můžete v teplejších dnech nosit ve spojení se vzdušnou letní obuví. Stylovou alternativou jsou chino kalhoty z vysoce kvalitních materiálů. Tyto kalhoty dobře zdůrazňují siluetu a ideálně vypadají v kombinaci jak s tričkem, tak i elegantní košilí. Pánské sandály nošené s džíny nebo chino kalhotami jsou proto řešením pro formální i méně neformální situace. Pro neformální příležitosti můžete si vybrat boty se silnější podrážkou a širšími látkovými pásky, a stylizaci obohatit mírně ohrnutými nohavicemi kalhot. Do práce se budou hodit dlouhé džíny a chino kalhoty v kombinaci se světlou košilí a koženými sandály.

Tepláky a kalhoty jogger

Příznivci typicky sportovního stylu si mohou vybrat také pánské sandály. Pohodlné, originální modely se zapínáním na suché zipy stačí kombinovat se stejně pohodlnými tepláky. Ideální je také kombinace letních bot se stylovými vypasovanými běžeckými kalhotami typu jogger, které jsou velmi oblíbené zejména mezi mladými muži. Tohoto typu kalhoty jsou obvykle spojovány se sneakersy nebo teniskami, ale nic Vám nebrání nosit k nim během horkých dnů pánské sportovní sandály. V takovém vydání můžete vyrazit na letní výlet s přáteli do přírody nebo se věnovat své oblíbené fyzické aktivitě. 

Elegantní stylizace a pánské sandály

Mnoho pánů často pochybuje, zda pánské sandály harmonizují s elegantním, formálním oblečením. V horkých dnech není nošení pantoflů nebo mokasín vždy pohodlné. Lehké látkové kalhoty lze naštěstí kombinovat s vkusnými letními botami. Pánské sandály by měly být v takovém případě udržené v jednoduchém, klasickém stylu. Rozhodně si volte modely v tónovaných odstínech (např. černé, hnědé), na tenčí podrážce, s jemnými pásky. K elegantním oblekovým kalhotám se rozhodně nedoporučují pánské sandály s mnoha prvky v podobě např. těžkých, velkých přezek.

Napsat komentář