5 rostlin, které kvetou na balkonech

Fanouškem zeleně může být nejen ten se zahradou před domem nebo za ním. Existuje mnoho rostlin, které budou prosperovat na balkonech, takže pokud žijete v bytě, ale s balkonem, můžete si dát na zahradní rukavice vytvořit svůj vlastní kus botanického ráje!

V tomto článku se zaměříme na odolné odrůdy rostlin, které nejen vypadají svěží na balkóně, ale budou také schopné odolat letnímu teplu.

1. Geraniums

Existuje jen málo rostlin, které nejprve vypadají skvěle v květináčích, a za druhé se mohou pěstovat velmi snadno. Geraniums jsou nepochybně takové rostliny.

Jedná se o populární květiny vysazené na domácích parapetech a jsou také ideální pro zavěšení do košů a květináčů na balkonech. Přicházejí v různých barvách, od bílé a fialové po růžovou a červenou.

Pokud hledáte rostlinu, která poroste celé léto, vyberte odrůdy odolné vůči teplu. Geraniums dávají přednost rannímu slunci a odpolednímu stínu, takže je zasadte moudře.

2. Rosemary

Další rostlina, která je ideální pro zdobení balkonu v létě, je rozmarýn. Je to středomořská rostlina, která má ráda suché klima a dobře poroste v květináči na balkóně – přežije i silné teplo. Rosemary je nejen krásně voňavý a krásný, ale také užitečný pro vaření. Je to opravdu skvělá rostlina! Pamatujte, že protože se jedná o suchou rostlinu, zalévejte ji pouze jednou týdně. Můžete ji také zasadit do jiných suchých bylin, jako je tymián, šalvěj a majoránka.

Půda květináčů se časem vyčerpá, což může mít nepříznivý vliv na stav této rostliny, proto je vhodné ji vysadit nejméně jednou ročně. Pokud se zdá, že vaše rostlina roste velmi rychle, znamená to, že rostla z květináče a musí být přesunuta do větší.

3. Oleandr

Oleandry jsou krásné rostliny, které rostou jako keře v přírodních podmínkách. V květináčích budou krásnou ozdobou balkonu. Nezapomeňte však vzít oleandry na teplejší místo na zimu. Kvetou v různých barvách: od bílé po růžovou až červenou. Lze je pěstovat poměrně snadno, dobře rostou i na chudé půdě – takže máte zaručenou zdravou rostlinu bez velkého úsilí.

Je třeba poznamenat, že oleandr by neměl být vysazen v domě, kde jsou malé děti nebo domácí zvířata. Jakákoli část rostliny může být při požití toxická a může vyvolat alergické reakce, proto buďte opatrní.

4. Levandule

Pokud chcete pěstovat levandule na balkoně – neexistují žádné kontraindikace! Hrnkové levandule bude vypadat krásně a vůně krásně. Pokud obdrží správné množství slunečního světla, poroste a rozkvete, čímž se z balkonu stane atraktivní oáza pro opylování hmyzem.

5. Petúnie

Petúnie jsou populární a velmi krásná rostlina pro balkony, protože se snadno pěstují a poskytují kvetoucí, barevné květenství od jara do brzkého podzimu.

Petúnie jako teplo a vlhkost. I když je slunce trochu spálí nebo silný déšť zvlhne, obvykle se za ním odrazí dvojí silou. Díky tomu jsou ideálním kandidátem na balkony pro méně zkušené zahradníky. Petúnie vypadají obzvláště dobře v zavěšených koších, zejména pokud jsou jejich barvy smíšené.

Napsat komentář