Jak vypadat dobře v kanceláři – tipy pro stylového muže

Práce v kanceláři vyžaduje odpovídající image, která podtrhne naši profesionalitu a dodá nám sebevědomí. K vytvoření elegantního pánského outfitu do kanceláře nemusíme zaplňovat šatník desítkami oblečení, protože stačí jen pár, správně vybraných kusů oblečení, aby na jejich základě vznikl dokonalý formální vzhled.

Pánská košile – základ pro elegantní styling

Nejjednodušší způsob, jak získat elegantní vzhled, který se bude hodit do kanceláře nebo na formální schůzku, je klasická košile. Bílá nebo modrá verze bude vhodná pro schůzky nebo formálnější okolnosti. Pokud si však můžeme dovolit trochu volnosti, stojí za to sáhnout po ležérních košilích s výraznými barvami nebo vzory s drobným károváním či puntíky. Při oblékání košile vždy dodáváme našemu looku eleganci, proto vám doporučujeme zařadit jich do šatníku hned několik, díky čemuž budeme připraveni na každou příležitost.

Kalhoty rovného střihu

Kalhoty jsou dalším prvkem našeho kancelářského šatníku. Nejlepší je volit ty s rovnou klasickou nohou z kvalitního materiálu. Mohou to být chino nebo oblekové kalhoty, které se budou hodit na formálnější příležitosti. Dovoluje-li povaha naší kancelářské práce větší volnost ve vzhledu, můžeme džíny nosit každý den, ale zaměřme se na ty jednoduché – modré, tmavě modré nebo černé – bez ozdob a oděrek. Džíny perfektně zapadají do smart casual office stylu, který je jakýmsi kompromisem mezi business elegancí a městskou svobodou.

Klasický svetr

Elegantní vzhled můžete získat i nošením sloupků nahoře a obyčejného svetru. Můžeme jej obléct na košili nebo tričko – v každé verzi získáme stylový vzhled, odpovídající kancelářské etiketě. Tento svetr lze kombinovat jak s klasickými látkovými kalhotami, tak s džínami.

Kancelářské boty

Pokud jde o výběr správné obuvi pro kancelářskou práci, nejlepší variantou budou klasické, pánské kožené polobotky. Budou dokonalým doplňkem formálnějšího i méně formálního stylingu. Jejich univerzální charakter je předurčuje k elegantní košili a kalhotám i k džínům v trochu ležérnějším stylu.
Znovu s odkazem na smart casual styl můžeme tenisky klasického střihu nosit i do kanceláře, pokud je sladíme se stylingem tak, aby celek byl patřičně elegantní a konzistentní. Tenisky se s úspěchem dají nasadit na ležérní košili se sakem a tmavě modrými džínami. K oblekovým kalhotám to však nebude vhodná obuv.
Důrazně nedoporučujeme nosit v kanceláři boty s otevřenou špičkou nebo podpatkem. Jakékoli sandály nebo žabky jsou absolutním umělým pásem kancelářské elegance.

Důležité jsou doplňky

Zapomínat bychom neměli ani na vhodné doplňky, které doplní elegantní kancelářský styl. Půjde především o hodinky na koženém či kovovém náramku, řemínek z kvalitní kůže a kravatu pro formálnější stylizace. Díky těmto doplňkům bude náš outfit vypadat vhodně a elegantně i v ležérní verzi.

Podle výše uvedených zásad bude náš kancelářský outfit vždy propracován do nejmenšího detailu a my se díky tomu představíme v elegantní a stylové verzi.

Napsat komentář