Kolik na lekci kytary?

Při hledání lekcí na kytaru si pamatujte, že existuje mnoho různých faktorů, které mohou změnit cenu lekce. Průměrná cena za online kytarové lekce je v rozmezí 360 až 900 Kč. Existuje několik důležitých faktorů, které mohou určit, zda je lekce v dolním nebo horním rozmezí.

Zkušenost instruktora

Většina začínajících učitelů kytary se nejen snaží učit hudbu, ale také se snaží rozšířit své služby do místní komunity. Průměrná cena za kytarovou lekci u učitelů, kteří mají méně než 5 let praxe s vyučováním, je mnohem nižší než průměrná cena za lekci s učiteli, kteří mají 20 a více let praxe.

Úroveň postupu studenta

Ihned po zkušenosti učitele jsou vaše zkušenosti také důležitým faktorem, který ovlivňuje náklady na lekci. Jak postupujete a hrajete na vyšší úrovni, potřebujete specializovaného učitele, který vám pomůže se učit. Kromě toho se můžete specializovat na konkrétní oblast kytary. Mnoho učitelů má také specializaci a ti, kteří jsou schopni tyto speciality řádně vyučovat, mohou za kytarové hodiny účtovat vyšší průměrnou cenu než ti, kteří udržují standardní program pro začátečníky nebo středně pokročilé.

Délka lekce

Samozřejmě, čím více času strávíte s učitelem, tím více si bude účtovat hodinu. Učitelé kytary obvykle začínají třicetiminutovou lekcí jednou týdně. Jak se vaše úroveň dovedností zvyšuje, možná zjistíte, že pro váš další rozvoj je nutná 45minutová lekce nebo dokonce celá hodinová výuka.

O délce vaší lekce kytary můžete kdykoli diskutovat s učitelem kytary. Pokud máte pocit, že vám během schůzek došel čas, zeptejte se svého soukromého učitele kytary, pokud můžete prodloužit dobu lekce každý týden.

Velikost města, kde se hodiny konají

Pokud žijete v malém městě, výrazně to omezuje vaše možnosti ve srovnání s větší městskou nebo příměstskou oblastí. Na druhé straně průměrná cena lekce na kytaru v menším městě může být mnohem nižší než to, co chce učitel ve velkém městě. Můžete často najít školení učitelů nebo školy, kde se můžete pohybovat od jednoho učitele k druhému, jak se vaše kytarové schopnosti zlepšují.

Živě nebo online

Když mluvíme o učení se hrát na kytaru, přicházejí do hry tři hlavní možnosti:

  • v učitelském studiu nebo cvičebně,
  • u vás doma (přístup učitele),
  • online nastavením videochatu.

Z těchto tří je nejdražší možností přimět učitele k soukromým lekcím na kytaru, aby vás doma potkal. Ačkoli to může být nejpohodlnější, má často vysokou cenu. Pokud doma potřebujete kytarovou lekci, ušetříte samozřejmě čas i cestovní výdaje. Zároveň musíte tyto náklady přidat k platu učitele.

Online lekce mohou být docela levné, ale nejsou ideální jako jediný způsob, jak se naučit hrát na kytaru. Bez instruktora ve stejné místnosti jako vy se může ukázat jako docela obtížné, pokud existují specifické vzorce prstokladu nebo jiné komplikace, které je třeba projednat a prokázat prakticky. Mít alespoň jednu osobní lekci měsíčně je dobrým pravidlem pro neustálé zlepšování vašich dovedností.

Napsat komentář